Hirdetés

A HMD Global ma bemutatta két új készülékét, a Nokia 6.1 Plust és a Nokia 5.1 Plust. Mivel hazai sajtóközlemény csak utóbbiról érkezett, így gyanítjuk, hogy a nagytestvér nem lesz itthon kapható.

A Nokia 6.1 Plusról egyébként annyit kell tudni, hogy ez a Nokia X6 globális verziója, ami még május közepén jelent meg. A notch-os okostelefon 5,8 hüvelykes, HD+ felbontású kijelzőt, Snapdragon 636-os rendszerchipet, 4/6 GB RAM-ot és 32/64 GB tárhelyet kapott, a 3060 mAh-s akkut pedig USB Type-C porton keresztül tölthetjük. További infók a lenti linkre kattintva.

Korrekt árcédulát kapott az új, notch-os Nokia X6!

Nokia 5.1 Plus

Dizájn szempontjából a Nokia 5.1 Plus szinte megszólalásig hasonlít a Nokia X6-hoz (6.1 Plus), a legnagyobb eltérés hardveresen keresendő, például az 5,86 hüvelykes, notch-os kijelző itt már csak HD+ felbontású.

A teljesítményről itt egy MediaTek Helio P60-as rendszerchip (4 x 1,8 GHz + 4 x 1,8 GHz) és 3 GB RAM gondoskodik, a belső tárhely pedig bruttó 32 GB, amit 400 GB-ig lehet bővíteni microSD kártyával.

Az előlapra egy 8 MP-es, fix fókuszú, f/2.2 rekeszértékű kamera került, a hátlapon pedig van egy 13 MP-es f/2.0 rekeszértékű fő kamera és egy 5 MP-es másodlagos szenzor, ami a mélységélesség miatt kapott helyet. 2018-ban a mesterséges intelligencia a fő hívószó, a portré fotók készítésénél ennek is van szerepe.

A 8 mm vastag készülék USB Type-C portot és jack csatlakozót is kapott, Cat.4 LTE-re képes, az akkumulátora pedig 3060 mAh kapacitású – hasonlóan a Nokia 6.1 Plushoz.

Mindkét készülék az Android One programban szerepel, gyári Android Oreo operációs rendszert futtatnak. A Nokia 5.1 Plus hazánkban várhatóan október végétől lesz kapható, az ára pedig 80.000 Ft körül alakulhat.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.