Hirdetés

A három androidos Nokia közül a legolcsóbb a Nokia 3 nevet kapta. Az MWC-s standjuknál meg is lehetett nézni, így mi is rátettük a mancsunkat.

A másik két modellel ellentétben ez a készülék műanyag házat kapott, nincsen olyan minőségi anyaghasználat, viszont tapintásra kellemes, nem tűnik gagyinak.

5 inches HD felbontású IPS LCD kijelzőt, 4 magos, 1.4 GHz-en működő MediaTeK MT6737 chipsetet, Mali-T720MP2 grafikus gyorsítót, 2 GB RAM-ot és 16 GB háttértárat kapott. A tárhely bővíthető microSD-vel egészen 256 GB-ig, ha esetleg nem lenne elég (ami könnyen előfordulhat).

Mind a két oldalon egy 8 MP felbontású f/2.0 rekeszértékű kamera található, viszont csak a hátlapi kapott LED segédfényt. Az előlapon találunk egy értesítő LED-et is, így nem maradunk le semmilyen értesítésről.

A Nokia 3-ban van FM-rádió, NFC, OTG képes microUSB port, A-GPS, Cat4-es LTE modem és az akkumulátor 2650 mAh kapacitású. Négy színben létezik a mobil: Silver White, Matte Black, Tempered Blue és Copper White. Árát tekintve 139€ lesz, ami átszámolva nagyjából 42.000 Ft-nak felel meg. Pontos megjelenési dátumról nincs információnk, valamikor 2017 Q2-ben várható hazánkba is a Nokia 3.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.