Hirdetés

Aki az Apple Final Cut Pro programját használja videók vágására (köztük én is), az örülhetett a pár nappal ezelőtti bejelentésnek, május 23-án érkezik a Final Cut Pro és a Logic Pro a kompatibilis iPadekre.

A profi videóvágó és zeneszerkesztő program felülete át lett dolgozva annak érdekében, hogy munkaeszközként is megállja a helyét az Apple iPad, természetesen optimalizálták is az érintőkijelző, illetve multi-touch használathoz.

Final Cut Pro

Az Apple egy videót is megosztott, amiben nagyvonalakban bemutatják a két szoftver iPades verzióját:

Néhány szerencsés már a megjelenés előtt kipróbálhatta a Final Cut Prót, íme iJustine videója:

Hogyan juthatsz hozzá?

Két nagyon fontos dolog, egyrészt az iPades verziókat nem lehet egy összegben megvásárolni (mint Macen), az Apple előfizetéses konstrukcióban adja ki a Final Cut Prót és a Logic Prót iPadre, ez tételenként 4,99 dollárt jelent havonta, éves előfizetés esetén pedig 49,99 dollárba kerül, a pontos hazai árakat a megjelenéskor fogjuk megtudni.

Logic Pro

A másik a kompatibilitás. A Final Cut Pro kizárólag Apple Siliconnal felszerelt iPaden fut, azaz M1-es iPad Airen, iPad Prón és M2-es iPad Prón. A Logic Pro esetében kicsit rugalmasabb a rendszerkövetelmény, itt minimum Apple A12 Bionic lapkakészlet szükséges, szóval akár a 8. generációs iPaden, a 3. generációs iPad Airen vagy az 5. generációs iPad Minin is elfut.

Hirdetés
FORRÁSApple
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.