Igaznak bizonyultak a pletykák, jövő hétfőn jön az iPadOS 16.

Eddig csak sejteni lehetett, hogy mikor jön az iPadOS 16, most az Apple megerősítette: jövő hétfőn, azaz október 24-én érkezik.

A tegnap bemutatott új iPadek már ezzel a rendszerrel érkeznek majd, ha lemaradtatok volna a hirtelen bejelentett eszközökről, itt tudjátok pótolni a tegnapiakat.

Az nem derült ki, hogy ez az iPadOS 16.1 lesz-e, vagy a sima, az Apple iPadOS 16-ként emlegette a rendszert.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, hogy az Apple szétválasztja az iOS és az iPadOS kiadását, időt hagyva magának az utolsó simításokra.

A pletykák szerint az M1 és M2 chippel rendelkező iPadekre érkező funkció, a Stage Manager állhat a csúszás hátterében. Ennek a funkciónak köszönhetően az iPad közeledik egy Mac-hez produktivitás szintjén, ami azt jelenti, hogy jelentősebb eltérés van már az iOS és iPadOS rendszerek között, így nehezebb őket párhuzamosan fejleszteni, kiadni.

Az Apple már kiadta az iPadOS 16.1-et a béta tesztelőknek, így könnyen lehetséges, hogy utolérik magukat és az iPad OS 16.1 ugyanakkor érkezhet, mint az iOS 16.1, mellyel helyreállhat az univerzum rendje.

Közben kiderült, hogy a 3. és 4. generációs iPad Prók is kapnak Stage Managert, igaz, csak a beépített kijelzőn lesz használható, míg az M1-es iPad Pro esetében ez külső kijelzőn is működik. A funkció 4 app futtatását teszi lehetővé egyidőben.

A kiemelt kép forrása: Apple

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Mérnökinformatikát tanulok, szabadidőmben cikkeket írok és videókat készítek. Mindenféle tech téma érdekel, így a Tech2-n olvashattok tőlem mobilokról, közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is.