Kiadta szokásos iOS frissítési rátáról szóló közleményét az Apple. Ebből megtudhatjuk, hogy az elmúlt négy évben megjelent iPhone-ok 55%-án már az új iOS 13-as rendszer fut. Az iOS 12 részesedése 37%, az ennél régebbi rendszerek pedig mindössze az elmúlt négy év Apple-mobiljainak 7%-án futnak.

Van azonban teljes statisztika is, amely minden aktív iOS-eszközre vonatkozik, nem csak az elmúlt négy év mobiljaira. Itt sem áll rosszul az iOS 13, hisz 50%-os részesedése van. Az iOS 12-nek 41%, az ennél régebbi rendszereknek pedig 9%.

Az iPadOS frissítésében nem voltak viszont már ilyen gyorsak a felhasználók. Csupán az elmúlt négy évben megjelent iPadek 41% futtatja az új rendszert, de a többség (51%) még mindig iOS 12-t használ. Ennél régebbi operációs rendszer az elmúlt négy év iPadjeinek 8%-án megy még. Az összes aktív iPad mindössze harmadán fut az iPadOS.

Ha a konkurenciát nézzük, a Google legfrissebb statisztikájában az Android 10 még nem is szerepel, de az egy évvel ezelőtt megjelent 9 Pie is csupán 10,4%-on áll.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.