Ming-Chi Kuo, az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb Apple elemző jelezte, a cupertinói cég fejlesztései olyan jól haladnak, hogy a következő generációs iPad Pro és Mac kínálat már mini-LED kijelzőkre cserélheti az évek, sőt az iPad esetén kerek egy évtized óta használt IPS LCD-t.

A mini-LED kijelzők egyik fő fejlesztője az eddig a cégnek másodlagosként szállító Sanan Optoelectronics lehet. Kuo információi szerint az Epistar beszállítási nehézségei ellenére is marad elsődleges partnerként az Apple-nél, ám a Sanan hirtelen megnövekedett mini-LED gyártással kapcsolatos fejlesztései arra utalnak, hogy az Apple a másodlagos láncra is komolyan támaszkodni fog.

Az elemző szerint összesen hat mini-LED kijelzővel szerelt készüléket dob piacra 2021 végéig az Apple, köztük Mac gépeket és iPadeket. Kuo előrejelzése szerint az Apple már 2020 utolsó negyedévében legyártat három-négyszázezer mini-LED kijelzőmodult, melyek valószínűleg egy 2021 elején debütáló új iPad Pro 12.9 paneljei.

A Mac gépekbe az ARM processzorokra történő átállással egyidőben vezetheti be a mini-LED kijelzőt az Apple, ahogy az iPad Airt is év vége felé frissítheti majd.

Saját processzorokra vált az Apple a Macekben

Az ezer és tízezer közötti egyedi LED-et használó mini-LED kijelzők mélyebb, sötétebb feketéket, fényesebb fényeket, gazdagabb színeket és jobb kontrasztot kínálnak a hagyományos LED-alapú kijelzőkhöz képest. Bár a képminőség javulásával egyenes arányosságban nő a fejlesztés és a gyártás ára, a mini-LED kijelzők ugyanis egyelőre drágábbak hagyományos társaiknál.

Ez is érdekelhet:

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.