Sürgős biztonsági frissítés jött az Apple rendszereihez, ez az első gyors biztonsági javítás, amit a gyártó kiadott.

Az iOS 16.4.1, az iPadOS 16.4.1 és a macOS 13.3.1 kapja meg egyelőre a frissítést, ami 48 órán belül mindenkihez megérkezik.

Sürgős biztonsági frissítés jött az Apple rendszereihez

A szoftverfrissítés elég furcsa verziót ír, iOS 16.4.1 (a) és iPadOS 16.4.1 (a), valamint macOS 13.3.1 (a) jelenik meg, ez ugyanis egy sürgős javítás, köztes verzió.

A sürgős javítások gyárilag automatikusan települnek, némelyik újraindítást sem igényel – ez pont igen – bár kikapcsolható az automatikus telepítés a beállításokban, nem ajánlott.

Azt nem árulták el, hogy mit javított, de feltehetőleg aktívan kihasznált, súlyos hibákról lehet szó, amiben a régebbi verziók továbbra is érintettek, azokra a javítás később érkezhet.

Az elmúlt hetekben felmerült a Pegasus kémszoftver gyártója, az NSO által felfedezett újabb iOS biztonsági rések léte, így esélyes, hogy ehhez kapcsolódó gyorsjavítás érkezett. Az Apple várhatóan később közli majd a hibajavítás részleteit, ha már az eszközök döntő többsége védettséged élvez a támadásokkal szemben.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.