Hirdetés

Az almás vállalat ma bejelentette, hogy felvásárolták a Shazamot, a népszerű zenefelismerő applikációt. Múlt héten a TechCrunch hozta le elsőként a hírt és ez az üzlet az Apple-nek kb. 400 millió dollárjába (~106.666.000.000 Ft)került.

A Shazamot nagyon sokan használják, amikor mi is azzal a kérdéssel találkozunk a YouTube csatornánkon, hogy „mi a zene címe, ami a videó alatt megy”, általában a válasz ami érkezik rá: „Shazamozd meg!”.

Az Apple szóvivője a következőket nyilatkozta:

„Örülünk, hogy a Shazam és a tehetséges csapata csatlakozik az Apple-höz. Az App Store elindítása óta a Shazam az egyik legnépszerűbb iOS alkalmazásnak számít. Manapság több száz millió ember használja az egész világon, több platformon.”

A Shazam szóvivője is megszólalt:

Örömmel jelentjük be, hogy a Shazam megállapodást kötött az Apple-lel és így a részévé válik. A Shazam a világ egyik legmagasabb minősítésű alkalmazása, több száz millió felhasználó szereti, nem is tudtunk volna elképzelni jobb otthont az alkalmazásnak.

A programot több száz millió ember használja, azonban 2016-ban mindössze 54 millió dollár jövedelemre tettek szert. A pénzügyi patthelyzet ellenére a Shazam igen sok szempontból lehet hasznos az Apple számára. A legegyértelműbb felhasználási terület az Apple Music. Azt nem tudni, hogy a Shazam applikáció marad-e, ha viszont igen, akkor mindenbizonnyal kiveszik belőle a Spotify hivatkozásokat, ami plusz 1 millió kattintást jelent majd naponta az Apple Music javára.

Az Apple legnagyobb felvásárlásai

A felvásárlást a következő hetekben fogják lezárni, egyelőre még hatósági jóváhagyásra vár.

Hirdetés
FORRÁSTheVerge
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Miért ne lehetne? Sőt, az Apple-nek ez további többszázmillió potenciális felhasználót (és vevőt) jelenthet az iTunes-ban.

Comments are closed.