Hirdetés

Közzétette az ünnepi szezon utáni, szolgáltatásokra vonatkozó összefoglalóját az Apple. A cégnek nincs oka aggodalomra, felhasználói rekordnak számító mennyiségű pénzt költöttek a szolgáltatásokon belül.

Az Apple közleményében azt állítja, az App Store teljes forgalma karácsony első napja és újév első napja között 1.8 milliárd dollár volt. Ennek durván felét, 540 millió dollárnyit költöttek az emberek az App Store-ban csupán újév első napján. Ebbe beletartozik az összes vásárlás, az egyszeri letöltéssel megszerezhető digitális tartalmak és a megújuló szolgáltatások is. A cég szerint a 2008-as indulása óta az App Store 200 milliárd dollárt hozott a fejlesztőknek.

A cupertinói cég szerint az Apple Music zenestreaming is rekordévet zárt. A Music felhasználói állítólag iOS 14-ről használják a szolgáltatást és az élő dalszöveg funkció bevezetésével megduplázódott a felhasználói aktivitás száma a korábbihoz képest. Arról, hogy ez hány felhasználót jelent, számszerű adatot nem közölt a cég.
Az Apple Musicban jelenleg 70 milliónál több dal és 25 ezer exkluzív rádióműsor-epizód hallgatható meg.

Apple Music iPhone-on és iPaden

A sajtóközlemény kitér még arra, hogy az Apple Books havi 90 millió aktív felhasználóval bír, az Apple Arcade-ben 140 mobiljáték elérhető, az Apple Podcasts pedig 175 országban és 100 nyelven elérhető.

Arról, hogy az Apple TV+ szolgáltatásnak hány előfizetője vagy aktív felhasználója lenne, nem közölt semmit a cég. Viszont továbbra is életben tartják a streaming szolgáltatásukat, még a hónapban érkezik a Dickinson című sorozatuk új évada, az évben pedig több új saját gyártású új film és sorozat, illetve folytatások is érkeznek majd.

Hirdetés
FORRÁSApple
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.