Hirdetés

Apple alkalmazások érkeztek Windowsra, a korábban már kipróbálható Apple Music, Apple TV és Apple Devices applikációk az x86-os Windows 10-es és Windows 11-es eszközökön is elérhetővé váltak.

Az alkalmazások előnézeti fázisukban csak Windows 11-en voltak elérhetőek, a most érkezett stabil kiadások már Windows 10-re is letölthetőek. Az Apple Music, Apple TV és Apple Devices tulajdonképpen az iTunes helyébe léphetnek, de a régi alkalmazás továbbra is fennmarad.

Apple alkalmazások érkeztek Windowsra - Apple TV+

Míg a vállalat macOS-ről már a 2019-es Catalina verzióval kivezette a programot, Windows rendszeren azóta is elérhető, ráadásul frissítéseket is kap. Ugyanakkor, megjelenésében és funkcionalitásában régi, így ideje volt már az új appok bevezetésének.

Apple alkalmazások érkeztek Windowsra - Apple Music

A Music alkalmazással minden olyan funkció elérhető, ami a gyártó saját rendszerén is igénybe vehető: tehát van veszteségmentes zenelejátszás és magas minőség, ami az iTunes-ban nem volt.

Apple alkalmazások érkeztek Windowsra - Apple Devices

A TV alkalmazással elérhetőek a korábbi iTunes vásárlások, a TV+ tartalmak pedig 4K HDR-ben is megtekinthetőek. A Devices alkalmazással szinkronizálhatunk, biztonsági mentést készíthetünk, valamint frissíthetjük az iPhone, iPad és iPod készülékeink szoftverét.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az iTunes sorsa a jövőben. Lehetséges, hogy a Windows 10-nél régebbi rendszerek felhasználóinak egy ideig fenntartják, de várhatóan nem sokáig.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.