Hirdetés

Megvédi az ellopott eszközöket az iOS 17.3, miután az iPhone-lopásokat követő személyes adatokkal történő visszaélések megszaporodtak.

Az iOS ellopott eszköz védelme nevezetű funkciójának köszönhetően a mentett jelszavak megtekintéséhez Touch ID vagy Face ID azonosításra van szükség, az Apple ID jelszavának, valamint a készülék jelkódjának megváltoztatása pedig biztonsági okokból késleltetve lesz, kivéve, ha a telefon ismerős környéken tartózkodik.

Megvédi az ellopott eszközöket az iOS 17.3 - illusztráció
iOS 17 – illusztráció

Egyéb esetben itt is Face ID vagy Touch ID hitelesítésre lesz szükség, majd egy órát kell várni, végül ismételten biometrikus azonosítással kell megerősíteni, hogy biztosan véghez akarjuk-e vinni a változtatásokat.

Korábban ha a támadók úgy lopták el a készüléket, hogy ismerték a hozzá tartozó jelkódot, képesek voltak érzékeny adatokhoz hozzáférni a biometrikus azonosítás megkerülésével. Ha sikerrel jártak, akár az Apple ID-hoz tartozó jelszót is megváltoztathatták, ezzel szinte teljesen elzárva a tulajt telefonjától és az ökoszisztémában tárolt adataitól.

Az ellopott eszköz védelme alapesetben ki van kapcsolva, a beállításokban aktiválható a funkció.

A frissítéssel egy új háttérkép is érkezik a zárképernyőre, „az új Egység háttérkép a fekete történelem és kultúra előtt tiszteleg a fekete történelem hónapja alkalmából.”

Az Apple Music újdonságával az együttműködésen alapuló (ismerősökkel megosztott) lejátszási listák dalaira emodzsi reakciókat adhatunk, az AirPlay segítségével bizonyos szállodákban a hotelszobában található tévére streamelhetünk, illetve optimalizálták az ütközésérzékelést funkciót az iPhone 14 és az iPhone 15 széria esetében is.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.