Hirdetés

A mai nappal megjelent a Samsung 2018-as és annál újabb okostelevízióin az Apple Music. A streaming alkalmazást a tévé alkalmazásboltjából lehet letölteni.

Az Apple Music több mint 60 millió zeneszámot tartalmazó könyvtárral, több ezer lejátszási listával, videoklippel és saját, exkluzív rádióállomásokkal rendelkezik.

Az alkalmazás a Samsung tévéken is szinte ugyanúgy néz ki, mint az Apple TV applikáció vagy az Apple Music az almás cég saját eszközein. Van egy külön menüpont a személyes ajánlásoknak és a nemrég hallgatott zenéknek. Mellette található a böngészés fül, melyen az új megjelenéseket és a népszerű albumokat/dalokat találjuk. Ettől jobbra található a videók menüpont, külön a videoklipek számára. A videók után külön fület kapott a rádió, ahol a Beats 1 élő adását hallgathatjuk, vagy böngészhetünk régebbi adások között. A rádió mellett a most játszott fület találni, ettől jobbra pedig a keresés és a beállítások tanyáznak.

Azonban attól függetlenül, hogy az alkalmazás ugyanúgy néz ki, mint az Apple TV set top boxon elérhető társa, funkcionalitásban elmarad tőle. A Samsung tévékre letölthető változatban ugyanis nincsen élő dalszöveg funkció és azoknak a daloknak a lejátszása sem lehetséges, melyek a felhasználó Apple ID-hoz tartozó könyvtárában ugyan megvannak, például iTunes vásárlásból származóan, de az Apple Music kínálatában nem elérhetők. (Igaz, utóbbira az AirPlay-jel történő lejátszás a tévén megoldást jelenthet.)

„Célunk, hogy felhasználóinknak a lehető legmagasabb szintű szórakozásban legyen része, különösen most, amikor sokan kénytelenek otthonukban tölteni napjaikat – mondta el Salek Brodsky, a Samsung Stratégiai együttműködésekért és üzletfejlesztésért felelős alelnöke. –  A Samsung és az Apple közötti együttműködés hozzájárul ahhoz, hogy felhasználóink számára széles körű szórakozási lehetőséget és gazdag tartalomkínálatot biztosítsunk Smart TV eszközeinken.”

Az Apple Musicba az applikáció letöltése után a már meglévő Apple ID-val tudunk belépni. Ha nincs ilyenünk, regisztrálhatunk újat és akkor természetesen jár a három hónap ingyenes próba.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.