Hirdetés

A Panasonic nem ismeretlen márka az audio termékek piacán, azonban idén nyáron három fülhallgatóval debütáltak a TWS fülhallgatók terén, már hazánkban is kapható a Panasonic RZ-S300W, az RZ-S500W és a prémium Technics EAH-AZ70W.

Teszt videó

A fenti teszt videóból mindent megtudhattok a termékekről, de dióhéjban írottan is összefoglalom nektek a tudnivalókat.

Panasonic vs. Technics

A Technics a Panasonichoz tartozik, gyakorlatilag hasonló a helyzet mint a Xiaomi és a Redmi esetében. A Technics márkanév alatt a vállalat a prémium kategóriás termékeit listázza, a márkával kapcsolatos kis érdekesség, hogy az egyik leghíresebb termékük az 1972 óta gyártott SL-1200-as lemezjátszó.

RZ-S300W / RZ-S500W

Ez a két fülhallgató a tokjukat tekintve teljesen megegyeznek, viszont maga a füles méretileg is nagyobb, ugyanis jobb, 8 mm-es hangsugárzót kapott, ez az S300W esetében „csak” 6 mm-es.

Bal: S500W, jobb: S300W

Közös jellemző a műanyag tok és fülhallgató, az USB-C töltőport és a három LED, ami a töltöttségi szintet jelöli. Mindketten IPX4 tanúsítványnak is megfelelnek, szóval nyugodtan lehet edzeni is velük, az S300W „ambient sound” funkcióval is rendelkezik, szóval a mikrofonok segítségével hallhatjuk a környezeti zajokat, ez az S500W esetében szabályozható, illetve itt már aktív zajszűrést is kapunk.

Lentről: S300W, S500W, AZ70W

Az AAC és SBC kodekekkel használható Panasonic RZ-S300W 7,5 órán át használható (+22,5 óra a töltőtokkal), az RZ-S500W viszont csak 6,5 órán át bírja (+13 óra töltőtokkal), leginkább az aktív zajszűrés miatt, ami persze kikapcsolható. Vezeték nélkül nem tölthetők.

Technics EAH-AZ70W

A Technics fülhallgató minden szempontból jobb a kisebb és olcsóbb testvéreinél, a hangminőség is prémium, illetve a zajszűrés és a beszélgetési minőség is kifinomultabb, jobb.

A töltőtok külső felülete fémből van, ami prémiumabb megjelenést és érzetet biztosít, de ez azt is vonja maga után, hogy ez a fülhallgató sem tölthető vezeték nélkül, csak a hátsó USB-C porton át, üzemidőben egyébként hasonlóra kell számítani, mint az S500W-nál.

Balról: S500W, S300W, AZ70W

A Panasonic célja itt az volt, hogy csökkentsék a torzítást, itt már 10 mm-es hangsugárzó és grafénnel bevont membrán gondoskodik a hangminőségről, illetve zajszűréshez is egy ún. Dual Hybrid megoldást alkalmaznak, ami ötvözi az analóg és a digitális jelfeldolgozást.

Igaz, hogy nem kifejezetten olcsó fülhallgató, de mindenképp prémium, egy ligába sorolható a Sony és az Apple csúcskategóriás fülhallgatóival.

Fentről: AZ70W, S300W, S500W

Mindhárom fülhallgató hangzása testreszabható a Panasonic, illetve utóbbinál a Technics Audio Connect alkalmazáson belül.

Árak, nyereményjáték

Magyarországon az RZ-S300W 47.000 Ft-ba kerül, az aktív zajszűréssel is rendelkező RZ-S500W 70.000 Ft, míg a Technics EAH-AZ70W-ért 100.000 Ft-ot kell a boltban hagynunk.

A Panasonic felajánlott egy RZ-S300W-t, amit a Tech2.hu nézői és követői között ki tudok sorsolni. A részleteket megtaláljátok a fenti videóban, de ITT is tudtok jelentkezni (szeptember 17-én 18:00-ig).

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.