Az év elején a CES-en mutatta be a Panasonic az RZ-S500W és RZ-S300W készülékeket, melyek júliusban megérkeznek és hivatalos forgalomba kerülnek Magyarországon. Emellett érkezik a prémium márka, a Technics EAH-AZ70W teljesen vezeték nélküli fülhallgatója is, utóbbi szintén júliustól lesz itthon kapható.

Bár külsőre megegyeznek az RZ-S500W és S300W modellek, tudásban és árban is jelentős eltérés lesz közöttük.

RZ-S500W

Az S500W kettős zajcsökkentésre képes (Dual Hybrid Noise Cancelling), amely a Panasonic szerint a legjobb jelenleg a kategóriában. A kettős zajcsökkentés lényege, hogy ötvözi az előre- és visszacsatoló zajcsillapítást az analóg és digitális jelfeldolgozással. Az S500W úgy valósítja meg ezt az aktív zajcsillapítást, hogy felismeri a fülhallgatón kívülről érkező zajokat, és olyan ellentétes hangmintákat bocsájt ki, amelyek semlegesítik a zajokat. Ehhez három mikrofont használ mindkét fülesben a Panasonic.

Így néz ki az RZ-S500W feketében

A készülék 5.0-ás Bluetoothon keresztül csatlakoztatható Android 6.0-ál vagy iOS 9.3-nál újabb rendszert futtató készülékhez. A bal és a jobb oldali füles független jeladóval van szerelve, így azok külön csatlakoznak a jeladó készülékhez. Az S500W tudja az A2DP, AVRCP, HSP, HFP protokollokat, illetve van benne SBC és AAC kodektámogatás. A Panasonic külön Android és iOS applikációt is készített a fülhallgatókhoz, illetve az S500W képes az Amazon Alexa, a Google Assistant és a Siri okosasszisztensek kezelésére is angol, francia, német és spanyol nyelven.

Az S500W-ben 8 milliméteres hangkeltők dolgoznak és a Panasonic ígérete szerint 6 és fél órán át képesek működni, telefonhívásra pedig 4 és fél órát tudjuk őket használni. A töltőtokként is funkcionáló bölcső 19 órányi üzemidőt rejt magában, ezt USB Type-C kábellel tölthetjük.

RZ-300W

Az S300W az S500-tól eltérően nem tudja a kettős zajcsökkentést, illetve kisebb a hangkeltő (itt csak 6 mm) is. A különbség az üzemidőben érezhető még, az S300W ugyanis a Panasonic szerint 7 és fél órát képes működni, a töltő bölcsővel pedig akár 30 órányi üzemidő is kisajtolható belőle.

Panasonic RZ-S500W fehérben és RZ-S300W feketében a töltőtokkal

Az S300W és az S500W is IPx4-es szabvány szerint cseppáló kivitellel bír.

Mint azt korábban írtam, különböznek még árban. Az S300W 42 ezer forintos fogyasztói áron, míg az S500W 65 ezer forinton fog nyitni júliusban. Az S300W fekete, fehér és zöld színben érkezik, az S500W pedig kicsit konzervatívabban, csak feketeében és fehérben lesz kapható.

Technics EAH-AZ70W

A Technics EAH-AZ70W tudásban szinte megegyezik az S500W-vel, viszont kialakítását és anyaghasználatát tekintve jóval prémiumabb termék

A cikk elején említett Technics EAH-AZ70W az S500W tudását egészíti ki egy 10 milliméteres grafénbevonatú hangkeltővel, szálcsiszolt fém kivitelezéssel és 90 ezer forintos nyitóárral. Az EAH-AZ70W szintén júliustól lesz elérhető.

Hirdetés
FORRÁSPanasonic
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.