Hirdetés

Sok Smart Home eszköz van a piacon, ezek közül az egyik a Panasonic megoldása. Mindegyik rendszer (ahogy ez is) úgy épül fel, hogy van egy központi HUB, amihez a többi kamera, érzékelő, maga a HUB otthoni hálózatunkra van kötve és applikáción keresztül vezérelhetjük az egészet.

Három doboz érkezett hozzánk, melyekben egy HUB, egy mozgásérzékelő, egy ajtó-/ablakérzékelő, egy okoskonnektor és egy beltéri kamera volt. Ezeket mutatjuk be nektek lenti videónkban.

A Panasonic rendszere jól működik, a mobilos applikáción keresztül be lehet állítani különböző forgatókönyveket, például hogy csak akkor kapcsoljanak be a fények (ide a konnektor szükséges), ha mobilunkkal kapcsolódunk az otthoni WiFi-re, vagy csak akkor rögzítsen a kamera, ha nem vagyunk otthon és csak ha mozgást érzékel. Minden mozzanatról értesítést kérhetünk mobilokra, így mindig tudhatjuk, hogy mi a helyzet otthon, ha pedig úgy konfiguráljuk, akkor a HUB szirénaként is működik, vélhetően elijeszti majd az illetéktelen behatolót.

HUB

Mozgásérzékelő

Beltéri kamera

Okoskonnektor

A rendszer egyetlen hátránya, hogy nem kompatibilis (még) Apple HomeKit-tel, így Siri-vel nem tudom vezérelni, hogy mit kapcsoljon ki/be, vagy milyen műveleteket végezzen, de ez úgyis csak az iOS felhasználókat érinti, droidra is elérhető a Panasonic applikációja, amivel vezérelhető a rendszer. Minden további infót megtudtok videónkban, a rendszerről pedig mindent megtaláltok a Panasonic weboldalán.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.