Nemrég írtunk arról, hogy a Huawei új lítium-ion akkumulátort mutatott be, most a kijelzőtechnológiák közül az LCD-t gondolták tovább a Panasonic mérnökei. Bemutattak egy olyan IPS LCD panelt, ami 1,000,000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik, ami igen nagy előrelépés az ilyen panelekre átlagosan jellemző 1800:1-hez képest.

Kicsi háttérsztori az LCD és OLED paneleket illetően. Az LCD-nél az egész panelnél egységes háttérvilágítás van, alacsony fényerőnél a fekete színekkel nincs gond, viszont ha felemeljük a fényerőt, akkor inkább szürkés az a fekete. Ebből a szempontból az OLED előnyösebb, hisz ott csak az a képpont kap háttérvilágítást, mely tényleges tartalmat mutat, ezért a fekete sokkal sötétebb, hisz olyankor nem kap háttérvilágítást az adott képpont.

panasonichicontrastipsAz új Panasonic LCD panel vetekszik az OLED minőségével, az egész csíny abban van, hogy hozzáadtak egy vezérlőcellát, ami egy plusz réteget képez kijelző cella és a háttérvilágítás között. Ezzel vezérelhető lesz, hogy az egyes pixelpontok mennyi fényt kapjanak, így kb. hasonló előnyökkel bír, mint az OLED. Noha megjelenítésben kb. ott van, mint az OLED, nem valószínű, hogy fogyasztási cikkben viszont fogjuk látni a Panasonic LCD technológiáját, ugyanis ezt kifejezetten üzleti célú eszközökbe szánná a vállalat.

Ha a tesztek sikeresek és valóban életképes ez a technológia, mindenképpen nagy előrelépés ez az LCD-k piacán.

Hirdetés
FORRÁSTheVerge
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.