A Panasonic jóvoltából eljutott hozzám a vállalat 2019-es csúcskategóriás tévéje, a GZ2000. A hollywoodi minőségre kalibrált, egyedi 4K OLED panellel és felfelé is sugárzó, 3.0.2-es hangrendszerrel felszerelt tévé nagyszerű audiovizuális élményt biztosít, de 1.000.000 Ft-ot nem sokaknak fog megérni, maximum azoknak, akiknek tényleg a megjelenítési minőség a legfontosabb.

Teszt videó

A tesztpéldány egy 55 hüvelykes, 3840 x 2160 pixel felbontású GZ2000 volt. Ha érdekel minden tudnivaló, akkor nézd meg a fent beágyazott videót. FONTOS! A teszt egy szponzorált tartalom, de a véleményalkotást ez nem befolyásolja.

Verdikt

A Panasonic GZ2000 a világon elsőként érte el az 1000 nit fénysűrűséget, valamint HDR10+, Dolby Vision és HLG támogatással is bírt és mindamellett, hogy a megjelenítési minőség parádés (köszönhetően az egyedi Professional Edition 4K OLED panelnek), Dolby Atmos támogatású, felfelé irányuló, 140W-os hangrendszert is kapott.
A a tévé rendkívül színhelyes, illetve rengeteg képprofil közül választhat a felhasználó, kiválók a betekintési szögek és a fényerő is, így a megjelenítést nem érheti panasz. A hangzás sokkal jobb mint a többi OLED tévénél, de ha nem elég, kiegészítheted egy mélynyomóval, de a 3.0.2-es, Dolby Atmos támogatású hangrendszer így is remek hangzást biztosít.
A mérleg másik oldalára tehető, hogy pont a hangrendszer miatt a GZ2000 vastagabb mint a manapság trendi, papírvékony OLED tévék, az input lag miatt nem a legideálisabb gamingre, nincs AirPlay 2 és HDMI 2.1 támogatás, a MyHomeScreen 4.0 rendszer pedig nem olyan intuitív mint a versenytársaké (Tizen, webOS), sok alkalmazás hiányzik (pl. Spotify, HBO GO). Ha képminőségben a legjobbat keresi az ember, fontos a színhelyesség és leginkább mozifilmek nézésére használná a tévét, akkor jó választás az előbb említett előnyök miatt, de a legtöbb ember számára nem ez lesz a befutó, ár/érték arányban nem annyira remekel. Az 55 hüvelykes modell kb. 1.000.000 Ft, fele ennyiért kapsz ugyan kisebb fényerejű, kevésbé színhelyes és gyengébb hangzású OLED tévét ugyanilyen dimenziókkal, ha a Panasonicon belül gondolkodsz, akkor például ott a TX-55GZ950E.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.