A japán gyártó a nyolcvanas-kilencvenes évek ihletésében készítette el a Panasonic RX-D552-t. A retró külső mögött kellően modern tudás lapul, hogy a nagyszülők mellett a retró lázban élő unokákat is meghódítsa.

Úgy tűnik, a Panasonic hisz benne, hogy a Casio órák, a középen elválasztott hajviseletek, a platformcipők (ésatöbbi) után a kazettás magnók is vissza fognak térni a divatba. A vállalat legújabb vezeték nélküli audioeszköze is ezeket idézi, igaz, kazettát nem fog tudni lejátszani.

Ellenben a Panasonic RX-D552 képes CD-t, USB 2.0-án át pendrive-ot, Bluetoothon keresztül telefont, tabletet vagy számítógépet is megszólaltatni. Van benne emellett DAB+ (digitális rádió) és FM Rádió is. Előbbi bár itthon kevésbé elterjedt rádiózási forma, nagy előny a készülékben.

A készülék 20 wattos teljesítményre képes két 8 centiméteres hangszóróval, van hozzá távirányító, találunk benne négy előre leprogramozott hangmódot, de hangszínszabályzóval állíthatunk is rajta és programozhatunk időzített lejátszást. A teljesítmény alapján szobai eszköznek, kisebb összejövetelekre vagy akár kertbe, piknikre kiváló partner lehet. Az RX-D552 ugyanis szárazelemekkel is képes működni, hordozását és 2,5 kilós súlyának elosztását pedig egy fogantyú segíti.

Az RX-D552 várhatóan júniusban kerül Európában piacra, 179 eurós áron.

Hirdetés
FORRÁSProhardver
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.