Hirdetés

A Samsung bejelentette új Exynos 9-szériás chipsetjét, ami minden bizonnyal a március végén bemutatkozó Galaxy S8 és Galaxy S8 Plus készülékekben lesz Európában és ezáltal hazánkban is.

A Samsung a chipsetről nem sok információt osztott meg, mindössze annyit, hogy hamarosan több részlet is kiderül az Exynos 9-es szériáról. Spekulációk szerint két variáns érkezik az Exynos 9810-ből: egy V és egy M utótaggal rendelkező modell. Az Exynos 9810V egy 18 magos Mali-G71, míg az Exynos 9810M 20 magos Mali-G71 grafikus gyorsítót kaphat. A chipset állítólag Mongoose M2 magokat fog kapni, a tavalyi Exynos Mongoose M1 után.

A Snapdragon 835-höz hasonlóan az Exynos 9 széria is a Samsung 10 nm-es FinFET gyártási technológiájával készül, teljesítményben hasonló lehet a Qualcomm csúcslapkájához. Az Exynos 9810 elnevezés egy gyakornok LinkedIn profiljáról származik, aki a Samsung R&D részlegén dolgozik.

Hirdetés
FORRÁSTwitter
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.