Korábban írtunk már a Samsung Galaxy S9-ben debütáló Exynos 9810-es processzorról, azonban a gyártó ma rántotta le a leplet az új lapkáról, így most még több információval tudunk szolgálni.

Az Exynos 9810 természetesen gyorsabb az elődjénél, azonban a fő csapáspontok a következők: 1,2 Gbps LTE modem, [email protected] videórögzítés támogatása, 40%-kal gyorsabb magok, deep learning.

Kezdjük a processzormagokkal. Az Exynos 9810 továbbra is 8 maggal rendelkezik, melyből 4 mag dolgozik 2,9 GHz-en és további 4 mag alacsonyabb órajelen (nincs infó). A magok architektúrájának fejlesztésével és a megnövelt cache memóriával a Samsung megduplázta az egymagos teljesítményt, a többmagos teljesítményben pedig 40%-kal lett gyorsabb az Exynos 8895-nél.

A rendszerchipeknél egyre elterjedtebb a neurális hálózatok (a mesterséges intelligencia alapja) alkalmazása, ilyen a Huawei Kirin 970, az Apple A11 Bionic és a Snapdragon 845 is. Az Exynos 9810-et is felvértezték ilyen képességekkel, aminek leginkább a mélységérzékelésnél veszik hasznát, így még jobb portréfotókat lehet készíteni, valamint megbízhatóbb arcfelismerést tesz lehetővé.

Fejlesztették a processzor multimédiás képességeit is, köszönhetően a dedikált képfeldolgozónak és a továbbfejlesztett kodekeknek. Az Exynos 9810-zel felszerelt mobilokban így jobb lesz a felvételek stabilizálása és fényesebb képeket és videókat kapunk korlátozott fényviszonyok között, köszönhetően a jobb zajcsökkentésnek és a csökkentett mozgási elmosódásnak.

Cat.18-as LTE modem található benne, amivel akár 1,2 Gbps sávszélességre is képes lehet a mobil. Ez 4×4 MIMO-t és 256-QAM-et tesz lehetővé, de még kell egy jó pár év, hogy ezt valóban ki lehessen használni.

Galaxy S9 élőkép

A Samsung Exynos 9810 jelenleg tömeggyártás alatt van és noha a gyártó nem erősítette meg, de szinte biztos, hogy a Galaxy S9 és S9+ párosban ezt fogjuk megtalálni.

Hirdetés
FORRÁSAndroidCentral
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.