Most, hogy tegnap hivatalosan is bejelentette új iPhone-ját a raktáron maradt alkatrészekből összeállított újszerű iPhone-ját az Apple, három év után végleg kiszedte kínálatából a 8 és 8 Plus modelleket.

Ami, ha belegondolunk, nem is feltétlenül érthetetlen művelet. Egyrészt az iPhone 8 egy koros készülék volt már, az új SE pedig lényegében egy hardveresen kissé felturbózott 8-as, új színekben.

Megérkezett az új iPhone SE

Érdekesség, hogy az Amerikai Egyesült Államokban az iPhone 8-as utolsó hivatalos ára 449 dollár volt, míg az új SE 399-en nyitott. A magyar Apple Store-ban a 8-as 188 ezer forint volt utoljára, az új SE 180 ezer forintról nyit.

Ami kicsit bonyolít a dolgokon, az az, hogy a 8 Plusnak is hivatalosan vége. Az SE-ből nincs Plus változat, a következő lépcső jelenleg az Apple palettáján a tavaly előtt bemutatott iPhone XR. Ami pedig bár az SE-nél jelentősen drágább, a 11-nél már nem sokkal olcsóbb.

És hogy még tovább bonyolódjon a dolog: az Apple a viszonteladóinak engedélyezte, hogy készleten tartsák és árulják az iPhone 8 Plus készülékeket.

Az biztos, hogy soha nem volt még olyan jó és egyszerű választási lehetőségük azoknak, akik almás telefont akartak venni, mint most van. És az is biztos, hogy az elmúlt két-három év legegyértelműbb iPhone line-upja található most a gyártó saját boltjában:

  • Ha a legegyszerűbb, legkisebb vagy a legolcsóbb kell, ott az iPhone SE.
  • Ha kell az új dizájn, új funkciók, de a lehető legolcsóbban, ott az iPhone XR.
  • Ha kellenek az új funkciók, illetve kamerák és nem sajnálsz kicsit többet fizetni értük, ott az iPhone 11.
  • Ha pedig az abszolút csúcs iPhone kell, ami mindent tud, ott van kicsiben a 11 Pro vagy nagyban a 11 Pro Max.

Búcsúzásként nézzétek meg Laci iPhone 8-ról készült 2017-es tesztjét:

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.