Érdekes képet fest a tíz legtöbbet eladott készülék toplistája a 2020-as Q3-ban. A harmadik negyedévben a Huawei teljesen kiszorult a legtöbb telefont értékesítő gyártók közül, helyét a Samsung és a Xiaomi vette át. Azt is érdemes még látni, hogy a listán a három gyártó egyike sem aktuális — vagy akár tavalyi — csúcskészülékével szerepel.

iPhone 11-et akart mindenki

Az abszolút győztes az Apple volt a Canalys mérése szerint. A tavaly év végén bemutatott iPhone 11 még mindig hatalmas népszerűségnek örvendett, 16 millió eladott darabbal.

A második helyen is egy iPhone áll, méghozzá a 2020-as SE a maga szolid 10 milliójával. Az iPhone 12-es széria idén késve jelent meg, így az első eladási számok leghamarabb a 2020-as Q4-ben lesznek azokról a készülékekről elérhetők.

Sikeresek a Galaxy A-széria olcsóbb modelljei

A harmadiktól az ötödik helyig a Samsung foglalja a helyeket a Galaxy A-széria három tagjával. Az A21s és az A11 csak egy hajszállal maradt alul az iPhone SE-hez képest. Érdekes látni, hogy a Samsung legerősebb telefonja a listán a Galaxy A51 az ötödik helyen 8 millió eladott készülékkel.

A koreai gyártónak egyébként a listán a nyolcadik helyen szerepel még A31-es készüléke, illetve a tizedik helyen a Galaxy A01 Core, melyből ötmillió darab talált gazdára.

Ha Xiaomi, akkor Redmi 9 bármilyen formában

A Xiaomi a hatodik, hetedik és kilencedik helyeket foglalja el a Redmi Note 9, Redmi 9 és Redmi 9A mobilokkal. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a Xiaomi nem csak globálisan, de európai szinten is hatalmasat ugrott a Q3-ban, hisz az öreg kontinensen is bekerültek a három legtöbb eladott telefont leszállító gyártó közé.

Így alakultak darabszám szerint a TOP10-es eladások:

Ezek voltak 2020 harmadik negyedévének legtöbbet eladott telefonjai

Sajnos arról, hogy az eladott készülékekből mekkora bevétele volt a gyártóknak nincsen pontos adat. De ismerve a listán szereplő telefonok árait, szinte biztos, hogy az Apple rakta zsebre a legtöbbet az iPhone 11 eladásai után.

Érdekes lesz látni a Q4 eredményeit három hónap múlva. Szerintetek az Apple az alacsonyabb áron továbbra is értékesített iPhone 11-gyel továbbra is első marad vagy átveszi valamelyik új iPhone az vezető helyet? Esetleg valamelyik androidos mobil lenyomhatja az almát?

Hirdetés
FORRÁSAndroid Authority
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.