Hirdetés

Érdekes képet fest a tíz legtöbbet eladott készülék toplistája a 2020-as Q3-ban. A harmadik negyedévben a Huawei teljesen kiszorult a legtöbb telefont értékesítő gyártók közül, helyét a Samsung és a Xiaomi vette át. Azt is érdemes még látni, hogy a listán a három gyártó egyike sem aktuális — vagy akár tavalyi — csúcskészülékével szerepel.

iPhone 11-et akart mindenki

Az abszolút győztes az Apple volt a Canalys mérése szerint. A tavaly év végén bemutatott iPhone 11 még mindig hatalmas népszerűségnek örvendett, 16 millió eladott darabbal.

A második helyen is egy iPhone áll, méghozzá a 2020-as SE a maga szolid 10 milliójával. Az iPhone 12-es széria idén késve jelent meg, így az első eladási számok leghamarabb a 2020-as Q4-ben lesznek azokról a készülékekről elérhetők.

Sikeresek a Galaxy A-széria olcsóbb modelljei

A harmadiktól az ötödik helyig a Samsung foglalja a helyeket a Galaxy A-széria három tagjával. Az A21s és az A11 csak egy hajszállal maradt alul az iPhone SE-hez képest. Érdekes látni, hogy a Samsung legerősebb telefonja a listán a Galaxy A51 az ötödik helyen 8 millió eladott készülékkel.

A koreai gyártónak egyébként a listán a nyolcadik helyen szerepel még A31-es készüléke, illetve a tizedik helyen a Galaxy A01 Core, melyből ötmillió darab talált gazdára.

Ha Xiaomi, akkor Redmi 9 bármilyen formában

A Xiaomi a hatodik, hetedik és kilencedik helyeket foglalja el a Redmi Note 9, Redmi 9 és Redmi 9A mobilokkal. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a Xiaomi nem csak globálisan, de európai szinten is hatalmasat ugrott a Q3-ban, hisz az öreg kontinensen is bekerültek a három legtöbb eladott telefont leszállító gyártó közé.

Így alakultak darabszám szerint a TOP10-es eladások:

Ezek voltak 2020 harmadik negyedévének legtöbbet eladott telefonjai

Sajnos arról, hogy az eladott készülékekből mekkora bevétele volt a gyártóknak nincsen pontos adat. De ismerve a listán szereplő telefonok árait, szinte biztos, hogy az Apple rakta zsebre a legtöbbet az iPhone 11 eladásai után.

Érdekes lesz látni a Q4 eredményeit három hónap múlva. Szerintetek az Apple az alacsonyabb áron továbbra is értékesített iPhone 11-gyel továbbra is első marad vagy átveszi valamelyik új iPhone az vezető helyet? Esetleg valamelyik androidos mobil lenyomhatja az almát?

Hirdetés
FORRÁSAndroid Authority
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.