Hirdetés

A Nikkei jelentése szerint az Apple feltámasztaná kisméretű “olcsó” iPhone-ját, az iPhone SE készüléket jövő tavasszal. Persze érdemes ezeket az értesüléseket fenntartásokkal kezelni, hisz az SE gyártásának 2018-as befejezése óta rendszerint jelennek meg ilyen pletykák és jóslatok egy “olcsó” iPhone-ról.

A lap értesülései szerint az amerikai cég 299 dolláros áron adná ki a készüléket, mellyel az amerikai piacon a középkategóriás Samsung mobiloknak, míg az Egyesült Államokon kívül a Huaweinek szeretne konkurenciát felállítani. 

iPhone SE

Ha igazak, amit a Nikkei ír, akkor a két évvel ezelőtt megjelent iPhone 8 küllemét örökölné az új iPhone SE. Ellenben a hardvert az idei iPhone-okból örökli majd a kijelző kivételével. A 4,7 hüvelykes panel ugyanis továbbra is az eddig ismert IPS LCD technológiájú Retina kijelző lenne. A Nikkei értesülései egyébként egybevágnak az Economic Daily News cikkével az SE 2-t illetően. Utóbbi lap a beszállító cégektől szerzett információkra hivatkozik az új mobilt illetően.

Az új SE mobil állítólag 128GB-os induló tárhellyel és egy hátlapi kamerával kerül majd piacra. A bemutatót a Nikkei 2020 tavaszára ígéri. Az iPhone SE-t 2016 márciusában mutatták be, 399 dolláros induló áron. A kisméretű mobil sokak kedvence lett, két év alatt 40 millió példányt adott el belőle az Apple.

Mint korábban írtam, ezek egyelőre csak pletykák, de ti örülnétek egy kisméretű iPhone-nak?

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.