Természetesen az @OnLeaks munkájának köszönhetően láttak napvilágot a cikkben látható renderképek, melyeken állítólag az Apple idei „olcsó” iPhone-ja látható.

Ahogy az a fotókon és a videón látható az iPhone SE örököse, melyet vagy SE 2-nek vagy iPhone 9-nek neveznek majd a pletykák szerint, nem sok változást hoz az ismert iPhone dizájnban. Mondhatni, rendes iparosmunka a raktáron maradt alkatrészekből, hiszen a renderek alapján az iPhone 7 és 8 dizájnját követi.

Azonban a pletykák szerint a készülék méretei nem egyeznek majd meg teljesen az iPhone 8-éval, az SE 2 ugyanis vastagabb lesz, hogy helyet biztosítson egy nagyobb akkumulátornak. 

A hátlap várhatóan az iPhone 11 Pro modelleknél megismert „frosted glass” matt üveg lesz, vezeték nélküli töltéssel és az Apple Pay-hez használható NFC-vel.

Egy kameralencsét látni a rendereken a hátlapon, melyhez egy kéttónusú vaku és egy mikrofon társul.

Az előlapon marad a már lassan hat éve, az iPhone 6 2014-es bemutatása óta ismert 4,7 hüvelykes IPS LCD kijelző és a jól ismert kávák is. Face ID nem várható, helyette marad a főgombba épített Touch ID ujjlenyomat-leolvasó szenzor. Az előlapi kamera várhatóan nem kapja meg az idei modellek nagylátószögű opcióját.

A rendereken a telefon oldalait elnézve sem ér minket sok meglepetés. Jobb oldalon oldalt a bekapcsoló gomb, bal oldalon a némító kapcsoló és a hangerőszabályozók, alul pedig a mikrofon, Lightning csatlakozó és a hangszóró található. Jack természetesen nincsen, ahogy USB Type-C-re sem érdemes számítani. A fotókon úgy néz ki, hogy acélkeretet kap majd a mobil, de az árazás miatt szerintem ez inkább fényesre csiszolt alumínum lehet.

Az már érdekesebb lehet, hogy milyen hardverrel dobja piacra a készüléket az Apple. Ha az aktuális iPhone-generáció A13 Bionic processzorát kapja az SE 2, üzemidőben és már 3GB RAM-mal sebességben is bajnok mobil lehet. A kérdés csak az, hogy az Apple meglépi-e ezt, vagy pedig attól való félelmében, hogy ezzel a drágább modellektől csalna el vevőket inkább nem teszik meg?

A pletykák szerint 399 dolláros áron nyithat majd az SE 2, amely egy nagyon erős mezőny, ha az androidos konkurenciát nézzük. De azt is hozzá kell tenni, hogy ha valaki az ökoszisztéma vagy bármi más miatt iPhone-t használt és továbbra is azt szeretne, annak érthető módon nem lesz ott a választási opciók között a Xiaomi vagy a Samsung.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt