Egyre több gyártó foglalkozik a virtuális valósággal, és persze sorra dobják piacra a különböző VR szemüvegeket is, melyekből némelyiket meglepően olcsón beszerezhetjük. Azonban ezeknek a tartozékoknak közös hátránya, hogy meglehetősen nagyok, így a hordozásuk és ezáltal a használatuk utazás közben elég kényelmetlen.

A 2VR nevű startup az Indiegogo oldalon kezdett pénzt gyűjteni a Stimuli VR nevű eszközre. Az elsődleges szempont az volt, hogy egy olyan VR szemüveget alkossanak, amit rendkívül egyszerű és kényelmes hordozni, tulajdonképpen zsebre is vághatjuk, mint magát a telefont. Tulajdonképpen a klasszikus szemüveget vették alapul, csak itt a lencsék előtt és mögött is szárak vannak. Előbbi tartja magát a telefont, míg utóbbival illesztjük a fejünkre, persze a hossz állítható, hogy mindenkinek kényelmes legyen.

Használaton kívül a szárak becsukhatók, így könnyen zsebbe vagy táskába tehetjük. Az ötlet gyorsan támogatásra talált, így bőven összegyűlt a projekt indulásához szükséges összeg. Most pedig már elkezdték a gyártást, így meg is vásárolhatjuk az eszközt. A Stimuli VR 29,99 dollárba, azaz kb. 8,5 ezer forintba kerül, ha kettőt veszünk, az 49,99 dollár (kb. 14 ezer forint), tehát drágának nem mondható, ráadásul többféle szín közül választhatunk.

Hirdetés
FORRÁSAndroid Headlines
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.