Figyelem! A Techbook mindig elhatárolódik a politikától, és az itt közölt tények kizárólag adatok, nem tükrözik a weboldalunk, és a cikk szerzőjének személyes véleményét.
Ismerjük már a közösségi finanszírozás lényegét. Kitalálunk valamit, összegyűjtjük a pénzt, és megvalósítjuk az álmainkat. Így született meg a Pebble óra, a Pressy gomb, de olykor a humor is tud győzni- így kaphatott egyszer több mint 55.000 amerikai dollárt egy ember, hogy el tudjon készíteni egy tál krumplisalátát. Azt, hogy a legújabb projekt poén, vagy halálosan komoly, azt nem tudjuk, de talán ez jobb is így.
Mint tudjuk, a görög kormánynak már csak néhány órája van hátra, hogy törlessze hitelei részletét, különben államcsődöt mondanak, és saját fizetőeszköz bevezetésére fognak kényszerülni- nem használhatják tovább az Európai Unió közös valutáját, az eurót. Egy 29 éves fiatalember, az angliai York-ból nyitott egy Indiegogo projektet, amiben a görög államadósságot próbálja összegyűjteni- számszerűleg 1.600.000.000 eurót. A projekt szerint ha minden uniós állampolgár legalább 3 eurót adakozik, akkor Görögország megtarthatja a valutáját- és az uniós tagságát. Ha 3 eurót adakozunk, egy görög minisztert ábrázoló képeslapot, 6 euró esetén olivás- fetasajtos salátát, 10 euróért egy üveg Ouzo-t, 25 euró értékért egy üveg görög bort kapunk, 160 euróért görög nemzeti étkeket, 5000 euró adakozása esetén két fő részére szóló nyaralást válthatunk- természetesen Görögország a helyszín.
Képernyőfotó 2015-06-30 - 18.19.30 A cikk írásának a pillanatában kicsivel több mint 217.000 eurót gyűjtöttek össze az Indiegogo-n, és még 7 nap van hátra- az már megint más kérdés, hogy a görög kormánynak ma éjfélig kell törleszteni a kölcsönét..
Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.