Vasárnap reggelt írunk. Alanyunk tíz óra környékén felébred, kivánszorog a fürdőszobába, majd nekiáll elkészíteni a reggeli kávéját. Ezután egy óvatos pillantást tesz a nappalira. Az előző este miatt a szoba romokban hever. A gyerekek chipset ettek, minden tiszta morzsa, a szülők felbontottak egy pezsgőt, az üveg hever a földön, mintha az egész házban bomba robbant volna. Szegény emberünkre nagy munka vár, de mivel a kávé elkészült, megpróbálná bekapcsolni a televíziót, csak egy a gond- Hol a távirányító?
20150331151059-Apple_Watch_with_Signal
Ha nem sikerül a kanapé párnái alatt megtalálni a távirányítót, minden valószínűséggel kisebb idegbajt kaphatunk. Valószínűleg ehhez hasonló problémák alkothatták meg az EasyFinder “okos-ceruzaelem” ötletét. A működés rendkívül egyszerű- az EasyFinder elemekben található egy transzmitter, ami Bluetooth technológián keresztül képes kommunikálni okostelefonokkal, táblagépekkel, és okosórákkal. Az elemek képesek elküldeni a saját helyzetüket, és ha betör az apokalipszis, (avagy nem találjuk a készüléket) akkor az alkalmazáson keresztül meg tudjuk “csörgetni” az elemeket. Ilyen technológiákat már láthattunk különböző NFC-tagek, és okosórák esetében is.
20150326170113-Use_Cases_v1-01
Ahhoz, hogy az EasyFinder valósággá váljon, a tervezőknek május 10-ig 30000 amerikai dollárt kell összegyűjteniük az Indiegogo oldalán. Egy darab elem 30 dollárba kerül majd, és, hogy a környezetvédőknek is kedvezzünk, a termék újratölthető lesz- már, ha sikerül összegyűjteni a harmincezer dollárt a sorozatgyártáshoz. Az EasyFinder alkalmazás Android és iOS kompatibilis lesz, de az okosórák támogatásáról még semmilyen információt nem közöltek.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.