Amikor megjelent, alaposan felkavarta az állóvizet a BMW i3-as. Egyrészt a teljesen elektromos hajtás is elég kuriózumnak számított, de talán ennél is izgalmasabb az autó formaterve, ami drasztikusan eltér a márka minden korábbi típusától. Ráadásul ezt olyan különleges megoldással is fokozták, mint a karbonötvözet utascella és az egymással szemben nyitható ajtók. Ezekkel együtt az i3 megtalálta a maga vevőkörét és az e-autók között is siker lett.

A jelek viszont most arra utalnak, hogy a nemrég ráncfelvarráson átesett járgánynak nem lesz folytatása. Maga a BMW is készül az elektromos autók terjedésére és az „i” jelzésű családot is ezért hozták létre. Ám az i3 (és a nem kevésbé érdekes i8) nem illeszkedik a hosszabb távú tervekbe, így bár ő az egyik úttörő, a jövőben megjelenő elektromos modellek egyikének sem lesz köze hozzá.

Elsőnek az iX3 SUV érkezhet hamarosan, a hírek szerint még idén bemutatják ezt a modellt. Majd érkezik az i4-es és további újdonságok, amelyekkel 2025-re már drasztikusan megváltozik a bajor márka modellpalettája. Szintén 2021-re várható a BMW vadonatúj platformja, amely alkalmas lesz hibrid, plug-in hibrid és teljesen elektromos hajtáslánc befogadására és ez képezi majd a jövőbeni modellek alapját is.

Hirdetés
FORRÁSBMWBlog
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.