Ahogy haladunk az időben, úgy fejlődik a technika, egyre nagyobb teret hódít magának az IoT, a Connected Car és a hasonló megoldások. A BMW technológiai szempontból az egyik legjobb gyártó, egy férfi megpróbált ellopni egy autót, azonban hamar megbánhatta.

Az autó tulajdonosa Seattle-ben véletlen a kocsiban felejtette a kulcsot, így a tolvaj kapott az alkalmon és elvitte. A tulajdonos felhívta a helyi rendőrséget, akik felvették a kapcsolatot a BMW-vel. Fejlett követőrendszerükkel lenyomozták, hogy merre van az autó és távolról lezárták, így a tolvaj nem tudott kijutni, a rendőrök ott találtak rá az autóban szundikálva. A férfit őrizetbe vették autólopásért és metamfetamin birtoklásért.

bmw-compact-640x326Az egész sztoriban a lényeg, hogy a BMW milyen technológiákat használ ahhoz, hogy segíthessenek a bajbajutott sofőrökön, erősen működik az After-sales. Technológiai szempontból a Tesla önvezető autója után ez igazából semmi, de azért említésre méltó, ha valaki esetleg BMW-t venne, tudni fogja, hogy van ilyen az autójában.

Ez a történet nem nagyon kapcsolódik a mobilokhoz, de érdekesnek találtuk, hogy megosszuk veletek.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSUbergizmo
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.