Ahogy haladunk az időben, úgy fejlődik a technika, egyre nagyobb teret hódít magának az IoT, a Connected Car és a hasonló megoldások. A BMW technológiai szempontból az egyik legjobb gyártó, egy férfi megpróbált ellopni egy autót, azonban hamar megbánhatta.

Az autó tulajdonosa Seattle-ben véletlen a kocsiban felejtette a kulcsot, így a tolvaj kapott az alkalmon és elvitte. A tulajdonos felhívta a helyi rendőrséget, akik felvették a kapcsolatot a BMW-vel. Fejlett követőrendszerükkel lenyomozták, hogy merre van az autó és távolról lezárták, így a tolvaj nem tudott kijutni, a rendőrök ott találtak rá az autóban szundikálva. A férfit őrizetbe vették autólopásért és metamfetamin birtoklásért.

bmw-compact-640x326Az egész sztoriban a lényeg, hogy a BMW milyen technológiákat használ ahhoz, hogy segíthessenek a bajbajutott sofőrökön, erősen működik az After-sales. Technológiai szempontból a Tesla önvezető autója után ez igazából semmi, de azért említésre méltó, ha valaki esetleg BMW-t venne, tudni fogja, hogy van ilyen az autójában.

Ez a történet nem nagyon kapcsolódik a mobilokhoz, de érdekesnek találtuk, hogy megosszuk veletek.

Hirdetés
FORRÁSUbergizmo
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.