A mobiltelefonok lassan olyan számítási képességekkel bírnak, hogy számítógépként is lehet őket használni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Samsung, a Huawei és a Microsoft megoldása. Mindnek van már olyan eszköze, amit lehet monitorhoz kötve használni úgy, mintha egy PC-vel dolgoznánk.

A számítógépeket persze nem helyettesíthetik, hisz grafikai munkákra, PC-s játékok futtatására nem alkalmasak, de aki egy általános felhasználású eszközt szeretne és nincsenek nagy igényei, az boldogulhat egy mobillal is. A Galaxy S8 mellett debütált a Samsung DeX és @evleaksnek hála a hírek szerint jön az új generáció a Galaxy S9 mellett, ami várhatóan a ‘DeX Pad’ nevet kapja.

Az új dokkolót direkt úgy tervezték, hogy a telefont belefektessük és ne állítva tegyük bele, hisz így még véletlenül sem lökjük meg, plusz ezáltal használható lesz a mobil touchpadként. A kiszivárgott képeken jól látszik, hogy a Samsung itt is gondolt a hűtésre, illetve négy portot kapunk összesen: az energiát továbbító USB Type-C-t, a monitorhoz szükséges HDMI-t és két USB-t perifériáknak vagy tárolóknak.

A Samsung Galaxy S9 február 25-én fog bemutatkozni, az eseményen mi is részt veszünk és természetesen jövünk a hírekkel és videókkal.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

Comments are closed.