Andy Rubin neve a techvilágban kicsit jártasak számára biztosan ismerősen cseng. Az Android egyik alapítójaként is ismert vezető most önálló utakon halad, mégpedig a tervek szerint hamarosan saját mobiltelefonnal rukkol elő. Ez a bizonyos készülék Essential FIH-PM1 néven bukkant fel az egyik legnépszerűbb benchmark program, a Geekbench adatbázisában. A szoftver egyik jó tulajdonsága, hogy a tesztelt eszköz hardver adatait is elmenti, így értékes információkat szolgáltat az információra éhes közönségnek. Mint az a mellékelt képen látható, az Essential egyértelműen csúcskategóriásnak ígérkezik.

Erre utal a Qualcomm Snapdragon 835 chip, bár a 4 GB RAM és még inkább a 16 GB belső tárhely nagyon furán hangzik. Az Android 7.0-s rendszert futtató készülék 8 megapixeles előlapi és 12 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik, kijelzője pedig 1312 x 2560 pixel felbontású, viszont a 18 hüvelykes méret nyilván téves adat. Korábban maga Andy Rubin tett közzé egy fotót a telefonról, melyen annyi kivehető, hogy a kijelző szinte teljesen keret nélküli lesz (hasonlóan a Xiaomi Mi Mix-hez) és a sarkok is kerekítettek, mint a G6 vagy az S8 esetében. Sajnos a bemutató időpontját még titkolják, de sokáig nem várhatnak, ha az igen jól startoló S8 és az ősszel érkező új iPhone mellett labdába szeretnének rúgni vele.

Hirdetés
FORRÁSGeeky Gadgets
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.