Ahogy azt már megszokhattuk, a benchmark porgramok online adatbázisai az elsők között árulkodnak arról, ha új telefon van készülőben. Ezúttal két Samsung fedte fel létezését, ám talán nem is maguk a készülékek, hanem inkább a bennük lévő processzorok a lényegesek.  Egy bizonyos SM-G9650 típusjelű telefon által feltöltött adatok között az “sdm845” jelölés szerepel, mint az alaplap típusa. Márpedig ez a Qualcomm Snapdragon 845 processzort jelenti. A számozás és az előzmények alapján ez lenne a következő generációs csúcskategória, ám néhány furcsaság van a dologban.

Az egyik rögtön a Geekbench programban elért pontszámok értéke. Az 1819 pontos egymagos, valamint a 4494 pontos többmagos eredmény bár tisztességes, de a jelenlegi topmobiloktól is messze van. A négymagos, 1,78 GHz-en működő chip felbukkant egy bizonyos SM-G9600 készülékben is, itt viszont Snapdragon 840-ként azonosítja magát. Az egyformán 4 GB RAM-mal szerelt és Android 7.1.2 rendszert futtató páros újra felmelegíti az “S8 kistesó” pletykákat, sőt most már S8 Lite és S8+ Lite néven emlegetik őket. Annyi biztos, hogy a koreai óriás most szinte minden energiáját a közelgő Note 8-ra összpontosítja, ám könnyen lehet, hogy az őszi IFA kiállításra tartogat még néhány érdekességet a nagyközönségnek.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAndroid Headline
MEGOSZTÁS
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni. :)