Hirdetés

Amikor megjelent az iPhone 5 a nyújtottabb dizájnnal, jöttek a mémek, amelyek közül az Obi Wan féle a legnépszerűbb, legismertebb. Andy Rubin, akit az Android atyjaként emlegetnek és aki az Essential Phone (PH-1) nevű mobillal rukkolt elő még 2017-ben, most egy újabb ötlettel ált elő, a Project Gemmel.

Andy Twitteren tett közzé néhány fotót, így mi is láthatjuk az új elképzelést. A Project Gem egy rendkívül nyújtott mobil, a képeken is látszik, hogy alapvetően nagyon keskeny, de kézben tartva kisméretűnek is mondható. A jobb oldalán két gombot találunk, ezek valószínűleg a bekapcs gomb és a hangerőszabályzó, a kerek ujjlenyomat-olvasót a hátlapba mélyesztették.

A telefon felületéről még sok mindent nem tudni, de az látszik, hogy az appok kártyaszerűen helyezkednek el egymás alatt. Ezenfelül egy rövid videót is feltett az alkotó, amiben a készülék „Colorshift” festése mutatkozik meg, más szögből más színben látjuk a mobilt.

A Project Gem jelenleg még korai tesztfázisban van, a források szerint pedig Snapdragon 730 hajtja és Android rendszer fut rajta. Az biztos, hogy idén ez biztosan nem kerül a piacra, de az elgondolás nagyon érdekes.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMHVG Tech
FORRÁSAndy Rubin
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.