Hirdetés

A nemrég felfedezett Meltdown és Spectre névre keresztelt sebezhetőségek ugyebár hardveres eredetűek és mivel ezt lehetetlen orvosolni, így a szoftverben próbálják javítani, ami azt eredményezi, hogy a – főleg régebbi – készülékek processzora kisebb teljesítményre lesz képes. 

Egy holland vállalkozó, Melvin Mughal mért egy Geekbench tesztet a Spectrét javító iOS 11.2.2 telepítése előtt és után. Előtte iOS 11.1.2 rendszerverzió volt az iPhone 6-os készülékén.

Spectre javítás előtt (iOS 11.1.2) Spectre javítás után (iOS 11.2.2)
Egymagos pontszám 1561 924
Többmagos pontszám 2665 1616

A benchmark tesztek nem mindig adják ugyanazt a pontszámot, ha egymás után többször lefuttatjuk őket, de azért itt szignifikáns, 40%-os különbség látható, nem csak pár pont. A teljesítménycsökkenés várható volt…azonban még mielőtt megfoganna a gondolat, a fenti pontszámokat nem befolyásolja az Apple akkumulátorral kapcsolatos lassítása, hisz itt egyből szoftverfrissítés után készült az újabb teszt.

Mások is mértek iPhone 6-tal iOS 11.2.2 alatt és van, ahol nem degradálódott a teljesítmény, viszont vannak olyanok is, ahol Melvin pontszámaihoz hasonlókat láthatunk.

Nem mondható ki egyértelműen, hogy minden készülék lassabb lesz az iOS 11.2.2 után, viszont maga a hibajavítás teljesítménycsökkenéssel járhat.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.