Noha már a bejelentés jó ideje megtörtént, azóta elég nagy volt a csönd az Essential Phone néven bemutatott készülék körül. Pedig az Android egyik atyjának is nevezett, ex-Google főnök Andy Rubin által készített telefon elég dögösre sikerült. A szinte teljesen kávamentes, az előlap nagy részét beborító kijelző és a minimalista, de prémium külső sokak érdeklődését felkeltette.

Most viszont egy Twitter bejegyzésben tudatta a világgal, hogy a gyártás már elindult, tehát az első példányok hamarosan eljuthatnak a vásárlók kezébe. A készülék 5,7 hüvelykes kijelzőjén kívül olyan érdekességekkel is szolgál, mint a mágneses moduláris kiegészítők, valamint a titán és kerámia anyagokból készült burkolat.

Első körben csak az amerikai Sprint mobilszolgáltatónál jelenik meg az Essential Phone, de a kártyafüggetlen verziók is érkeznek, ezeket többek között a Best Buy és a telefon kifejlesztésébe jelentős összeget invesztáló Amazon is árulja majd. Ha szeretnénk egyet magunknak, akkor 699 dollárra lesz szükségünk, no meg arra, hogy legalább Európában is elérhető legyen a készülék.

Hirdetés
FORRÁSGizmodo
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.