Hirdetés

Andy Rubin, aki az Android egyik kitalálója, 2017-ben saját készüléket dobott a piacra: az Essential PH-1-et, ami a maga nevében úttörőnek számított, hiszen az egyik legkorábbi noccsos mobil volt.

Megjelenésekor sajnos sok minden nem volt a helyén, többek között az ára. A szoftver is sok helyen döcögős volt és hiába ígérték, hogy készül hozzá többféle csatlakoztatható kiegészítő, ezekből kevés lett megvásárolható. 2018 decemberében bejelentették, hogy leállnak a gyártással, ezért sokan úgy gondolták, hogy az Essential más módon próbál majd vevőket találni magának.

forrás: AndroidCentral

Most Rubin egy tweetre adott válasza kavarta fel az állóvizet, melyben az egyik PH-1 tulajdonos, aki nem mellesleg nagyon elégedett készülékével, kéri Rubint, hogy végre jelentsenek be valamit. Amire a válasz ez volt: „Köszönöm. Lesz bejelentés, legyenek még kicsit türelemmel.”

Ez önmagában nem túl sok, de ezek szerint mégis készül valamiféle eszköz. Októberben még arról lehetett olvasni, hogy az Essential Phone 2 fejlesztése kukázva lett. Egyes jelentések szerint egy kisebb kijelzős eszköz fejlesztésére helyezték a hangsúlyt, amit főleg hangutasításokkal lehetne vezérelni. Kíváncsian várjuk mivel is készülnek a világ másik felén.

Hirdetés
FORRÁSAndroidCentral
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.