Hirdetés

Essential Phone vagy Essential PH-1. Megvan? Ez az a telefon, amit az Android társalapítója, Andy Rubin tervezett. A bemutató előtt nagy volt a hype a készülék körül, mindenki kíváncsian várta, hogy mit tud nekünk mutatni Andy.

A telefon megjelent és az akkoriban merőben újnak számító dizájn mellett voltak problémák is a telefonnal. Megjelentek szoftveres eredetű problémák és a kamerája sem volt olyan minőségű, mint amit a felhasználók elvártak volna. Ennek tetejében 699 dollárért árulták a telefont, amennyiért igen komoly ellenfeleket lehetett már kapni. Az Essential persze dolgozott a szoftverfrissítéseken, hogy javítsák a helyzetet, de kétségeik vannak, hogy második alkalommal már nem tudják lenyűgözni a közönséget, hisz manapság elég nehéz előállni valami egyedivel és kitűnni a tömegből.

Egy dolog biztos, az Essential Phone második generációjának fejlesztése leállt, helyette a mérnökök okosotthonos eszközökön dolgoznak. Abban nem biztosak, hogy maradnak-e a telefonos biznisznél, arról is szólnak hírek, hogy a fejlesztési folyamatokat a Foxconn kezébe adják.

Arról konkrét hír nincs, hogy Andy Rubin tényleg eladja-e a céget, de nyitottak mindenre, vélhetően ha érkezik egy jó ajánlat, akkor nem fognak sokat gondolkodni rajta, hisz az első iterációból is mindössze 150.000 darabot adtak el, ami vajmi kevés.

Hirdetés
FORRÁSTheVerge
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.