Essential Phone vagy Essential PH-1. Megvan? Ez az a telefon, amit az Android társalapítója, Andy Rubin tervezett. A bemutató előtt nagy volt a hype a készülék körül, mindenki kíváncsian várta, hogy mit tud nekünk mutatni Andy.

A telefon megjelent és az akkoriban merőben újnak számító dizájn mellett voltak problémák is a telefonnal. Megjelentek szoftveres eredetű problémák és a kamerája sem volt olyan minőségű, mint amit a felhasználók elvártak volna. Ennek tetejében 699 dollárért árulták a telefont, amennyiért igen komoly ellenfeleket lehetett már kapni. Az Essential persze dolgozott a szoftverfrissítéseken, hogy javítsák a helyzetet, de kétségeik vannak, hogy második alkalommal már nem tudják lenyűgözni a közönséget, hisz manapság elég nehéz előállni valami egyedivel és kitűnni a tömegből.

Egy dolog biztos, az Essential Phone második generációjának fejlesztése leállt, helyette a mérnökök okosotthonos eszközökön dolgoznak. Abban nem biztosak, hogy maradnak-e a telefonos biznisznél, arról is szólnak hírek, hogy a fejlesztési folyamatokat a Foxconn kezébe adják.

Arról konkrét hír nincs, hogy Andy Rubin tényleg eladja-e a céget, de nyitottak mindenre, vélhetően ha érkezik egy jó ajánlat, akkor nem fognak sokat gondolkodni rajta, hisz az első iterációból is mindössze 150.000 darabot adtak el, ami vajmi kevés.

Hirdetés
FORRÁSTheVerge
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.