Hirdetés

Lement az Apple idei iPhone bemutatója és meglépte az Apple, amit már korábban nagyon sokan pletykáltak, illetve az új Apple Watch Series 6 és SE bemutatásakor sejteni lehetett. Mostantól az új iPhone-ok mellett nem lesz semmi a dobozban, csak egy kábel.

Eddig sztenderd tartozékként járt az iPhone-ok mellé egy USB-Lightning kábel, egy fali adapter (5 vagy 18 wattos, modelltől függően) és egy EarPods fülhallgató. Mostantól viszont mind az iPhone 12, a 12 Mini, a 12 Pro és a 12 Pro Max dobozából kimarad négyből két dolog. A telefon mellé ezentúl az Apple csak egy kábelt ad, s arra kéri vásárlóit, hogy a már meglévő töltőket, adaptereket és fülhallgatókat használják új iPhone-jukhoz vagy amennyiben nem rendelkeznek ilyennel, vásároljanak új tartozékokat.

A bejelentés részeként a cég elmondta, jelenleg kétmilliárdnál is több eladott adapterük és 700 milliónál is több Lightning csatlakozós fülhallgatójuk van a világban használatban, utalva ezzel arra, hogy vásárlóik jelentős része valószínűleg rendelkezik már minden kiegészítővel egyébként is.

Az Apple szerint kétmillió tonnányi karbonszennyezéstől óvja meg a cég így a Földet, amely 450.000 autó forgalomból történő kivonásával egyenértékű. A cég a konkurens vállalatokat is arra biztatta a bemutató során, hogy kövessék lépésüket.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.