Szoftverfrissítéssel orvosolja az iPhone 12 sugárzását az Apple Franciaországban, ahol az illetékes hatóság néhány napja befagyasztotta az iPhone 12 eladásokat, mert a telefon az uniós határértékeknél több elektromágneses jelet sugárzott.

Az ügynökség ultimátumot adott az almás cégnek, mi szerint vagy sürgősen orvosolják a problémát, vagy vissza kell hívniuk minden Franciaországban eladott iPhone 12-t. Az Apple a frissítést választotta, ami szerintük megoldja a hibát.

Más országokkal ellentétben a Francia ANFR nem csak fejre és testre teszteli a fajlagos elnyelési tényezőt (SAR), hanem a végtagokra is, olyan helyzetet szimulálva, mint amikor a kezünkben fogjuk a mobilt, ezen a teszten pedig elbukott az iPhone 12.

Az Apple szerint ez nem biztonsági kockázat, csupán a franciák specifikus tesztelési eljárásáról van szó, melynek meg fognak felelni a szoftverfrissítést követően.

Közben Belgium, Németország és Olaszország is kérte az Apple-t, hogy EU-szerte adják ki a frissítést. A francia kormány szerint az iPhone 12-t újratesztelik a frissítést követően, majd ha megfelelőnek találják a mért értékeket, ismét kaphatóvá válik.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.