Hirdetés

Az Apple először az iPhone 12 szériánál döntött úgy, hogy kiveszik a töltőfejet a dobozból és már csak egy USB-C – Lightning kábel jár a telefonok mellé. A cég ezt környezetkímélési okokkal magyarázta, hisz sokaknak van otthon alapból töltőjük, de ez persze nem mindenkire igaz, illetve ugyan újrahasznosított csomagolást használ az Apple, de a töltőket külön kell becsomagolni. Az almás cég kifejlesztett egy ökobarát megoldást, amivel visszahozhatják a töltőt.

Az Apple ma, április 1-jén bejelentette, hogy újra lesz hálózati töltő a telefonok dobozában, ha pedig már megvetted a telefonod töltő nélkül, ingyen rendelhetsz egyet az Apple oldalán. Hab a tortán, hogy az Apple ötvözte az GaN technológiát egy saját, forradalmi szabadalommal, így nem holmi 5W-os vagy 20W-os adaptert adnak, hanem felmentek egészen 300W-ra, amihez képest az androidos gyártók fasorba sincsenek. Ezzel a töltővel egyszerre töltheted az iPhone-t, az iPaded és a MacBookot is.

Az SD olvasót is visszahozták a laptopokba, miért ne tehetnék meg ezt is? Megtehetnék, de valljuk be, ez azért túl szép, hogy igaz legyen. Ha a dátum említése után sem volt gyanús a cikk, akkor te is áldozatul estél az áprilisi tréfának. 🙂 Legyetek figyelmesek, hogy ma mit hisztek el az interneten.

Hirdetés
Drevenyák Dávid
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.