Hirdetés

A Samsung a Galaxy Note20 széria mellé új okoskiegészítőkkel is készült az augusztus 5-i Unpacked eseményére. Ezen kiegészítők egyike a Galaxy Buds Live teljesen vezeték nélküli fülhallgató, mely elsőként érdekes kialakításával hívja fel magára mindenki figyelmét.

És miután felhívta magára a Buds Live a figyelmet, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis hogyan marad a fülben? A választ a fülhallgató oldalán található kis szárnyak és a súlyelosztás adják. A gumiból készült szárnyak hasonlóan a korábbi Galaxy Buds fülhallgatókhoz, megtámasztják az eszközt a fül külső részén, így mozgás közben sem esik ki a Live a felhasználó füléből.

A szárnyakon kívül szenzorokat és mikrofonokat találni még a Note20 széria színeihez igazodó eszközön. A szenzorok azt hivatottak figyelni, hogy mikor vesszük ki fülünkből az eszközt és ez alapján elindítani vagy megállítani a lejátszást. Illetve, ha fitneszkiegészítőként használjuk a fülest, ezek segítségével figyel és ad parancsokat a szoftveres mérés alapján.

A mikrofonok az aktív zajszűrésért (ANC) felelnek a Buds Live-ban. Kialakítását tekintve a fülhallgató formája alapból zajblokkolásra képes, viszont, ha ez nem lenne elég, akkor az Android és iOS társapplikáción keresztül bekapcsolhatjuk az aktív zajszűrést. A három mikrofonon kívül egy hangfelvevő egységgel is felszerelték a Buds Live-ot. Utóbbinak szerepe a hang- vagy videohívások esetén van, hogy a beszélő közelebbinek és jobban hallja a másik felet.

A hangképzésért fülhallgatónként egy-egy 12 milliméteres driver felel.

A babformájú Buds Live hordozó tokja vezeték nélkül vagy USB Type-C kábelen keresztül is tölthető, egy töltéssel az eszköz a Buds+ üzemidejét képes biztosítani a Samsung szerint.  A gyártó ígérete szerint hat óra folyamatos zenelejátszásra képes a Buds Live, a töltőtokban eltöltött öt perc pedig félórányi energiát képes a fülesekbe pumpálni. Ezt és a zajszűrés minőségét a valós tesztek majd cáfolják vagy igazolják.

Ami azonban már most igazolt, hogy a Buds Live közvetlenül az Apple AirPods és AirPods Pro fülhallgatóinak állít konkurenciát, árban legalábbis. A Buds Live ugyanis a fekete, fehér és bronz színekben is 69.990 forintért kerül Magyarországon piacra augusztus 21-én, mellyel a normál AirPods ársávjában kínálja az AirPods Pro funkcióit. Az előzetes információink szerint a Galaxy Note20 Ultra 5G előrendelőinek a Samsung ajándékba adja a Buds Live fülhallgatókat, hasonlóan a korábbi évek gyakorlatához. A sima Note20 előrendelők az év elején megjelent Galaxy Buds+ fülhallgatót választhatják ajándékként.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.