Hirdetés

A WinFuture által közölt információk szerint a Samsung augusztus első hetében bemutatkozó csúcs-csúcstelefonja xCloudon keresztül képes lesz Xbox játékok lejátszására. Nem ez lenne az első eset, hogy a Samsung játékkal demonstrálja a Note-széria erejét, anno a Note9 megjelenésekor a Fortnite érkezett a készülékkel.

xCloud mobilon!

 A Samsung és a Microsoft kapcsolata pedig különösen erős lett az elmúlt években. Tavaly augusztusban, a Note10 bemutatóján a Microsoft vezetője Satya Nadella a Samsung színpadán jelentette be, hogy az Office, a OneDrive és a Your Phone Microsoft applikációk ezentúl szerves részét képezik a Samsung Note mobiljainak. Azóta pedig idén februárban még tovább fejlődött ez az együttműködés, a két cég ugyanis közös felhőalapú játékszolgáltatást jelentett be. A WinFuture által közölt kiszivárgott információk szerint a Note20 Ultra kilencvennél is több Xbox-ra elérhető játékot lesz képes az xCloudon keresztül futtatni.

Brutál erős hardver

Az új Note hardveréről is volt szó. Várhatóan a készülékben egy 6,9 hüvelykes kijelző lesz. 3200 x 1440-es felbontással és 120Hz-es képfrissítési rátával. A Note20 Ultra ezen felül az első készülék lehet, mely a Gorilla Glass 7-est használja.

A korábban kiszivárgott fotók alapján már szinte biztosra vehetjük, hogy a hátlapon három kamera lesz. Ezek közül a fő egység 108 megapixeles lesz, alatta egy 12 megapixeles ultraszéles egység kap majd helyet, illetve egy 12 vagy 13 megapixeles periszkópos lencse. Utóbbival a nagyítást 50X-ig húzhatjuk majd, ellenben az S20 Ultra által kínált százszoros zoom helyett. Az előlapon várhatóan egy 10 megapixeles egység kap majd helyet a kis kivágásban.

A WinFuture által közölt képek szerint így néz majd ki a Note20 Ultra hátlapi kamerarendszere

Az S Pen is változáson megy át, ha igazak a pletykák. Ezentúl használható lesz mutatóként és kurzorként is a kis ceruza, illetve csökkeni fog a beviteli lag 9 miliszekundumra.

A Note20 Ultra vélhetően 12GB RAM-mal, WiFi 6-tal, 5G-vel és 4500 milliamperórás akkuval érkezik majd. A tárhely tekintetében nem egyeznek meg a pletykák, de a leginkább valószínű, hogy 256GB alap tárhely lesz a mobilban, választható opcióként kapható lesz egy 512GB-os modell és természetesen microSD kártyával bővíthető lesz a háttértár minimum 1TB-ig.

A szivárgások szerint a Note20 Ultra fekete és bronz színekben lesz elérhető. A hivatalos bemutatót augusztus 5-re várjuk, amikor a Samsung új táblagépet, új órát, új fülhallgatót és remélhetőleg új generációs Fold készüléket is mutat majd.

Hirdetés
FORRÁSWinFuture
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.