A Samsung Gear VR a Galaxy Note7 óta alapvetően egy tényezőben változott, ami a plusz kontroller. Ezt igazából már tavaly augusztusban meg kellett volna lépniük, de jobb később mint soha.

Maga a szemüveg teljesen ugyanaz. Ugyanúgy állítható a közelség, a jobb oldalon látható a méretes touchpad, a két vezérlőgomb és a hangerőszabályzó, alul a szellőzők és az USB-C port (ezzel tölthető használat közben az okostelefon), az elején pedig a csatlakozó, ami a kompatibilitási problémák megoldása érdekében cserélhető és állítható.

A kontroller alapvetően ugyanazokat a kezelőszerveket kapta meg, mint amiket a szemüveg oldalán is megtalálunk. Van egy kerek, benyomható touchpad, egy hangerőszabályzó, egy home és egy vissza gomb, valamint az elején egy ravasz.

Formáját tekintve a kontroller kényelmes, kézreálló, a ravasz lövöldözős játékoknál különösen jól jön. A támogatott játékok alatt és a menüben is látható a kontroller virtuális mása, mely a beépített giroszkópnak köszönhetően ugyanúgy mozog virtuálisan, mint ahogy mi kézben forgatjuk. Ez mindenképp kellett, hogy a Gear VR még élvezhetőbb legyen! Játékon belüli demót, valamint részletesebb bemutatót a fent linkelt videóban találtok.

Csak a következő telefonokkal kompatibilis: Galaxy S8, S8+, S7, S7 edge, Note5, S6, S6 edge, S6 edge+.

Az új Gear VR (2017) kontrollerrel 39.990 Ft-os bruttó fogyasztói áron lesz elérhető.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

  1. Jó lenne ha a kontrollert végre már külön is meg lehetne vásárolni, ahogy a Samsung azt ígérte….

Comments are closed.