Az utóbbi időben tisztán kirajzolódott, hogy a HTC inkább a virtuális valóságra fókuszál, plusz a bevétel legnagyobb része is ebből a származik, köszönhetően a Vive-nak, aminek egyébként nemrég mutatták be a vezetékmentes változatát.

Most viszont egy újabb VR-megoldással kényeztetik a népet, ami kimondottan a HTC U 11 csúcsmobilhoz készült és ötvözi a Gear VR külsejét, plusz a PS Move kontrollereit.

A HTC Link névre hallgató sisakban két darab 3,6 hüvelykes, 110 fokos betekintési szöggel és 1080 x 1200 pixel felbontással rendelkező kijelző található, amik 90 Hz-es képfrissítésre képesek, a jelet a telefonból Type-C kábelen keresztül kapják.

A Linkhez két darab mozgásvezérlő tartozik, mindkettő végén van egy fényes gömb, akárcsak a PS Move esetén, a két kontroller mellett még a sisakban is található hat szenzor, szóval egészen precíz végeredményre számíthatunk. A Linken nincs Vive megjelölés, tehát a Valve ebben nem segített be, inkább a Lenovóval és a Google-lel kooperáltak.

Sajnos van viszont két rossz hírünk a végére: a Link kizárólag Japánban lesz kapható késő júliustól kezdve, illetve csak és kizárólag az U 11-gyel kompatibilis.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt