Rohamosan közeledik a Note-széria következő tagjának, a Samsung Galaxy Note 7-nek a bemutatója, mely augusztusban lesz esedékes. Ennek megfelelően a kiszivárgott információmorzsák is megszaporodtak, melyek közül a grafikus felület változásait érdemes kicsit kiemelt figyelemmel kísérni.

Az elmúlt 2 évben a különböző gyártók zászlóshajói nagyon hasonló specifikációkkal érkeztek, persze minden gyártó igyekezett valami hardware-s sajátosságot belevinni a termékébe (pl.: idén a dupla kamera volt az egyik ilyen feature, ld. Huawei P9), de ezek sokszor a végfelhasználókat nem igazán mozgatták meg annyira, ellentétben a szaksajtóval. A hétköznapi felhasználót mindig az izgatta a legjobban, hogy a számok, adatok mögött a mindennapi életben az extrák milyen előnnyel, hátránnyal jártak, hogy viselkedik a készülék normális felhasználás alatt, illetve nagyobb terhelésnek kitéve, valamint az egész maga hogy néz ki, mennyire egyszerű.
A Samsung mindig próbált a látványos funkciók mellé rengeteg hasznosat is adni, mely sokszor kicsit „túlzsofolttá” tette a felületüket, melyet igyekezett az évek során egyszerűsíteni, gyorsítani és így érkeztünk el a leegyszerűsített Samsung Galaxy S7 felületéhez. Ez már egy szélesebb kör számára elegendő volt, de még mindig sokan várták, hogy a Samsung által használt élénk színek mikor lesznek a múltté, mondván hogy azok kicsit gyerekesnek tűnhetnek. Ezekkel a hangokkal nem lehetett vitatkozni és bár mindig voltak változások, most még egy hatalmas lépéssel közelebb kerültünk a jobb, kifinomultabb felülethez, de beszéljenek a képek:

Az értesítő sáv előcsalogatásával rögtön látható a különbség (bal oldalt az új, jobb oldalt a régi kinézet):

galaxy-note-7-ux (1) Az átalakított beállítások menü az Android 7.0 hatását idézik (előtérben az új letisztultabb felület, háttérben a régi kinézet):

galaxy-note-7-ux-3

A telefon alkalmazás is letisztultabb lett (bal oldalt az egyszerűsített 2 tab-os kinézet, jobb oldalt a régi):

galaxy-note-7-ux (2)A képek egy nem végleges, kiszivárgott Samsung Galaxy Note 5-re telepített változatból vannak, melyek közel sem tekinthetőek még véglegesnek, ugyanakkor bepillantást nyújtanak számunkra, hogy a grafikus felületet milyen változások fogják érinteni majd az új készülékeken.

Véleményem szerint ez egy erősen üdvözölendő lépés volt a Samsung részéről, reméljük több hasonló és hasznos változást is eszközöltek az új termékükön, melyet a többi készülékükre is átültetnek. Elhozva számunkra ezt az új, „felnőttesebb” Grace UX-et, kevésbé képregényszerű ikon pack-kel és egyéb finomságokkal.

Akiket pedig érdekelnek a teljes videók, ők itt tekinthetik meg (angol nyelv ismerete szükségeltetik a teljes megértéshez)

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS