A következő iPhone készülékek bemutatója még mindig hónapokra van, de kiindulva az új iPad Pro benchmark eredményeiből, elképesztően gyors lesz. Egy szempontból viszont szinte biztos, hogy alulmarad a nagy ellenféllel szemben, és ez az adatkapcsolati sebességet fogja érinteni.

Az Apple új készülékében nem lesz benne a Qualcomm legújabb X16 LTE modeme, ami gigabites sebességre képes – állítja új riportjában a Bloomberg. Az ok az lehet, hogy az Apple nem szeretne egyetlen gyártótól függeni egy kulcsfontosságú komponens kapcsán, hisz az iPhone 7-ben is vegyesen találunk Qualcomm és Intel modemeket.

iPhone 7 és 7 Plus

Nem is lenne probléma, ha az Intel gigabitre képes modeme elérhető lenne az iPhone debütálásáig, így az Apple hezitál, hogy exkluzív üzletet kössön a Qualcommal, amit hátráltat az is, hogy jelenleg is pereskedik a két vállalat.

iPhone “8”

Szóval nagy valószínűséggel az lesz a szeptemberi iPhone esetében is, ahogy eddig: vegyesen lesznek bennük Qualcomm és Intel modemek, viszont azért, hogy ne legyen különbség a modellek között, korlátozni fogják a jobb chipet és így kimarad a repertoárból a gigabites mobilinternet lehetősége, ami viszonylag nagy hátráltató tényező lesz tekintve azt, hogy az összes Snapdragon 835-tel rendelkező csúcskészülék képes rá, így a Sony Xperia XZ Premium, a HTC U11, a Galaxy S8 (Exynos változat is), a Xiaomi Mi6, stb…

Hirdetés
FORRÁSMashable
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.