Manapság már csak tepsiket dobnak piacra, a standard méret mára már 5,5 hüvelyk lett, de van azonban egy érdekes Kickstarter projekt, melynek keretében létrehozták a világ legkisebb 4G-s okostelefonját Android Nougat operációs rendszerrel. Ha az iPhone 4 volt kompakt, akkor ezt nem tudom milyen jelzővel illetni.

Super portable

Tudjátok a farmeren van az a bizonyos kisebb zseb. Na a Jelly még oda is befér. Konkrétan 2,45 hüvelykes TFT LCD kijelzővel rendelkezik, ami nevetségesen pici, mégis relatív jól kezelhető. Egy 4 magos, magonként 1,1 GHz-en működő proci, modelltől függően pedig 1 GB RAM / 8 GB tárhely vagy 2 GB RAM / 16 GB tárhely található benne.

A Jelly képes két SIM kezelésére, van benne GPS, giroszkóp, egy 2 MP-es előlapi kamera és egy 8 MP-es hátlapi kamera, ami alapvetően nem rossz. Akkumulátora is meglehetősen kicsi, mindössze 950 mAh kapacitású, ami (a projekt leírása szerint) 3 nap használattal és 7 nap készenléttel kecsegtet.

Teljes értékű Android 7.0 rendszer fut rajta, letölthető rá minden applikáció a Play Áruházból és 4G képes. Alapvetően ez egy normális okostelefon, csak elképesztően kicsi, mindössze 92,3 x 43 x 13,3 milliméter és 60,4 gramm. Ti használnátok ilyen mobilt? 🙂

A Kickstarter projekt nagyon népszerű, 30.000$ volt a cél és már 263.500$-nál tart úgy, hogy még 33 nap van hátra.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.