A Samsung ma bemutatta első okostelefonját a Google kifejezetten gyenge hardverre optimalizált Android Go operációs rendszerével. A Galaxy J2 Core névre hallgató belépőszintű modell már mától elérhető Malajziában és Indiában.

Android Góval már van az Alcatelnek, a Nokiának és a ZTE-nek is készüléke, most a Samsung is becsatlakozott a buliba.

A Galaxy J2 Core előlapján egy 5 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású TFT kijelző található, a processzor egy 2 magos Exynos 7570-es egység, mellé pedig 1 GB RAM és 8 GB bővíthető tárhely jár. Nevetségesen hangzik, de higyjétek el, a fent említett keleti országokban van létjogosultsága.

A Samsung a készülék előlapjára egy 5 MP-es f/2.2 rekeszértékű kamerát tett, a hátlapra pedig egy 8 MP-es, szintén f/2.2 rekeszértékű kamera található. A készülékre előre telepítették a pehelykönnyű Google Go, Assistant Go, Gmail Go és YouTube Go appokat és úgy fest, hogy a 2600 mAh-s akkuval felszerelt mobil felületébe a Samsung kicsit belenyúlt, vannak TouchWiz elemek a rendszerben (legalábbis a zárolt képernyő erről árulkodik).

A Samsung Galaxy J2 Core egyelőre csak a fent említett két országban lesz kapható, később más régiókba is érkezhet, hazánkban nem valószínű, hogy kapható lesz. Az újdonság 7000 indiai rúpiába kerül, ami nagyjából 28.000 Ft-nak felel meg.

Hirdetés
FORRÁSAndroidAuthority
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.