Hirdetés

A Google elérhetővé tette a fejlesztők számára az Android Go operációs rendszert. Ez a rendszer azokra az alacsonyabb kategóriájú Androidos készülékekre lett kitalálva, amelyek szerényebb specifikációkkal rendelkeznek.

Miért jó az Android Go?

A Google nem feledkezett meg azokról a felhasználókról sem, akik esetleg 1 GB vagy kesebb RAM-mal rendelkező készülékeket használnak. Értelemszerűen ezek a telefonok nem bírnák el a nagyobb operációs rendszert, de az Android Go pont erre lett kitalálva. Ezek a felhasználók is friss rendszert kapnak, amely tökéletesen fut majd a készülékükön. Az Android Go ihletője egyébként a YouTube Go volt.

Az Android Go néhány népszerű Google alkalmazást nyújt majd, mint például a YouTube, a Google Térkép, a Google Asszisztens, a Gmail és még sok más. Ezen alkalmazások a rendszerhez lesznek optimalizálva, így akadásmentesen futnak majd a készülékeken. Egyelőre csak a fejlesztők és a gyártók számára áll rendelkezésre az új operációs rendszer, a végfelhasználóknak még várniuk kell.

Az Android Go többek között lehetővé teszi majd azt is, hogy a felhasználók kizárólag Wi-Fi-n keresztül töltsék le a tartalmat a későbbi megtekintéshez. Az adatok megtakarításának további elősegítése érdekében a Google olyan alapértelmezett szolgáltatásokat is dobott, amelyek megakadályozzák az adatok túlzott felhasználását – például a Chrome összes weboldala egy dedikált Google szerveren fut majd.

Bár az Android One és az Android Go projektek között sok hasonlóság fedezhető fel, azonban jelentős különbség van a kettő között, hiszen az Android One teljes Android-élményt nyújt a kompatibilis eszközöknek, míg az Android Go néhány olyan kompromisszumot vezet be, amelyek továbbra is lehetővé teszik a normál használat élményét.

Arról még nincs információnk, hogy mikor válik hivatalossá a rendszer, azonban egy biztos: az elkövetkezendő hónapokban sokat hallunk még felőle.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

1 hozzászólás

Comments are closed.