A Xiaomi ma leleplezte legújabb és egyben legolcsóbb okostelefonját, ez az Android 8.1 Oreo (Go Edition) rendszert futtató Redmi Go.

Az új okostelefon az abszolút belépőszintet képviseli és Xiaomihoz híven egyébként a felhozatalhoz képest ez sem lesz rossz. A direkt gyenge hardverrel felszerelt okostelefonokhoz tervezett Android Go Edition működéséről egy 4 magos, magonként 1,4 GHz-en működő Snapdragon 425-ös rendszerchip, valamint 1 GB RAM gondoskodik, a tartalmakat pedig egy 5 hüvelykes, HD felbontású kijelzőn nézhetjük.

Az alapvető felhasználásra kitalált okostelefon előlapján egy 5 MP-es, a hátlapján pedig egy LED villanóval megsegített 8 MP-es kamera csücsül, ujjlenyomat-olvasó nincs a készüléken, a hátlap pedig műanyagból készült.

A 8 vagy 16 GB (bővíthető) tárhellyel felszerelt Redmi Go egy 3000 mAh kapacitású akkumulátort kapott, ami biztosítani fogja az egész napos vagy akár a több napos üzemidőt, valamint hibrid dual SIM megoldásról is beszélhetünk, tehát ha nem szeretnénk bővíteni a telefont, akkor két SIM-mel is tudjuk majd használni.

A Redmi Go februártól lesz kapható Európában, az ajánlott fogyasztói ára pedig 80 euró, ami átszámolva kb. 25.000 Ft-nak felel meg.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.